Gelijke dromen, gelijke onderwijskansen!

Op 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede, hebben we samen met alle scholen actie gevoerd rond gelijke onderwijskansen. De leerlingen en de kinderen van ouders van Ommekeer hebben samen meer dan 70 meter schoolbord gekrijt met hun droomjobs. Alle kinderen hebben dezelfde dromen, maar hebben ze ook dezelfde onderwijskansen?

Meer foto’s? KLIK HIER

Indra en Jean -Paul, twee ouders met armoede-ervaring, hebben gepraat over de hoge kosten en onbetaalde facturen in het secundair onderwijs. Samen met de andere armoede organisaties van het Netwerk Tegen Armoede ijveren we de invoer van een maximumfactuur in het secundair. De uiteenzetting van Johan Van Vaerenbergh, schepen van armoedebestrijding, en onze boeiende spreker Albert Janssens hebben meer dan 100 mensen geïnspireerd om in onze omgeving werk te maken van gelijke onderwijskansen en en samen te ijveren voor structurele maatregelen die kinderen in armoede meer kansen geven voor de toekomst!

Een dikke merci aan de scholen, leerlingen, ouders en leden van Ommekeer.

Wil jij ook een maximumfactuur in het secundair? Teken dan hier onze petitie : http://www.netwerktegenarmoede.be/petitie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.