Op 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede, hebben we samen met alle scholen actie gevoerd rond gelijke onderwijskansen. De leerlingen en de kinderen van ouders van Ommekeer hebben samen meer dan 70 meter schoolbord gekrijt met hun droomjobs. Alle kinderen hebben dezelfde dromen, maar hebben ze ook dezelfde onderwijskansen?

Meer foto’s? KLIK HIER

Indra en Jean -Paul, twee ouders met armoede-ervaring, hebben gepraat over de hoge kosten en onbetaalde facturen in het secundair onderwijs. Samen met de andere armoede organisaties van het Netwerk Tegen Armoede ijveren we de invoer van een maximumfactuur in het secundair. De uiteenzetting van Johan Van Vaerenbergh, schepen van armoedebestrijding, en onze boeiende spreker Albert Janssens hebben meer dan 100 mensen geïnspireerd om in onze omgeving werk te maken van gelijke onderwijskansen en en samen te ijveren voor structurele maatregelen die kinderen in armoede meer kansen geven voor de toekomst!

Een dikke merci aan de scholen, leerlingen, ouders en leden van Ommekeer.

Wil jij ook een maximumfactuur in het secundair? Teken dan hier onze petitie : http://www.netwerktegenarmoede.be/petitie