Van harte dank voor je blijvende solidariteit voor een menswaardig leven voor iedereen! We wensen je en jouw familie een gelukkig en veilig 2021 toe!

We zijn allemaal getroffen door corona, maar mensen in armoede maken extra moeilijke tijden mee. Ook mensen die hun job verliezen door deze crisis, lopen een groot risico om in de armoede terecht te komen. Corona legt de ongelijkheid in onze samenleving bloot.

In het crisisjaar 2020 hebben we dankzij jouw steun 130 kwetsbare gezinnen uit  Erpe-Mere concreet kunnen ondersteunen. Tijdens de lockdown door de eerste en tweede coronagolf bleven we in contact met gezinnen in armoede via telefoongesprekken en met meer dan 500 voordeurbezoeken. De gezinnen kregen ondersteuning via een babbel, informatie rond dienstverlening, mondmaskers, maaltijdcheques, groenten en fruit, speelgoedpakket en kerstpakket.

Tijdens de voordeurbezoeken werden signalen opgevangen die verwerkt werden in een coronakrant. In oktober werden onze aanbevelingen voorgelegd aan het lokaal beleid. We blijven samen met de mensen in armoede aansporen tot een structurele aanpak van armoede. HIER kan je onze krant terugvinden.

Jouw steun hebben we broodnodig om onze werking te kunnen verder zetten.  HIER kan je ons document vinden voor de opstart van een bestendige opdracht.  We doen alvast een warme oproep om in de kerstperiode iemand in je omgeving te overtuigen ook medestander te worden.  Ter info : Voor giften met fiscaal attest in 2020 werd de belastingvermindering verhoogd van 40 naar 60 %.