Een belangrijke groep van mensen in armoede hebben chronische aandoeningen en behoren tot de risicogroep van het coronavirus. Deze mensen hebben een hoger risico om zwaar ziek te worden en hebben meer kans op overlijden. Mensen in armoede geven aan dat ze bang zijn besmet te worden en komen minder buiten. Vaak is men ook bang van de kosten die eventuele ziekte met zich mee kan brengen. Kwetsbare gezinnen met kinderen in het secundair moeten dagelijks naar school met een mondmasker. Mondmaskers zijn voor mensen in armoede een extra kost bovenop de hogere uitgaven voor basisproducten die nog steeds duurder zijn dan voordien de coronacrisis.

Dankzij de Lions Club Aalst kunnen we 5000 chirurgische mondmaskers verdelen over 140 gezinnen in armoede in Erpe-Mere. In naam van onze leden danken we de Lions Club Aalst voor deze steun en hun betrokkenheid bij het probleem van armoede. Via deze actie willen we ook in de kijker zetten dat armoede een realiteit is in Erpe-Mere.

https://www.facebook.com/lionsaalst/