Dankzij de kerstactie 2020 van het VTM-programma ‘Make Belgium Great Again’, waaraan het Kinderarmoedefonds van de Koning Boudewijnstichting zijn medewerking verleent, kan Ommekeer 152 kwetsbare kinderen en jongeren een cadeaucheque bezorgen. Make Belgium Great Again probeerde zoveel mogelijk mensen te mobiliseren om een gift te doen ten voordele van kinderen en jongeren in armoede. De actie is gestart op 9 december en eindigde met een slotshow op 29 december 2020.

In overleg met het Kinderarmoedefonds werden vijf cadeauclusters bepaald (sport, babyspeelgoed, boeken, recreatie en speelgoed) waarvoor mensen online een gift konden doen. Met deze giften werden door het Kinderarmoedefonds cadeaucheques gekocht voor gezinnen in armoede. Zo kunnen de kinderen/jongeren zelf een cadeautje kiezen. Het budget dat Make Belgium Great Again verzamelde ten voordele van het Kinderarmoedefonds, zal integraal besteed worden aan de aankoop van cadeaucheques.

In naam van onze leden danken we de actie ‘Make Belgium Great Again’ en het kinderarmoedefonds voor deze steun en hun betrokkenheid bij het probleem van armoede. Via deze actie willen we ook in de kijker zetten dat kinderarmoede een realiteit is in Erpe-Mere, dat gezinnen met kwetsbare kinderen ondersteunen belangrijk is, maar ook benadrukken dat enkel een structurele aanpak armoede echt kan verminderen en meer kansen kan geven voor de toekomst.