9 juni gaan we op een veilige manier naar de film ‘Niet schieten’. Het aantal plaatsen is beperkt (15 plaatsen).

Kansentarief : 1,50 euro / tussentarief : 3 euro

We spreken af om 19u30 aan de ingang van EMotia, Steenberg Erpe-Mere. Indien je geen eigen vervoer hebt, komen we je ophalen. Interesse? sms naar 0479/94.42.71 of mail naar info@welzijnsschakelommekeer.org

EMotia vertoont deze film ongeveer 35 jaar na de gruwelijke feiten. Het was geen ver-van-mijn-bedshow maar speelde zich zo dichtbij af. In onze streek roept dit nog steeds heel wat nare herinneringen op en veel mensen zullen zeker nog goed weten waar ze op het moment van de aanslag waren.

De film brengt het verhaal van David Van de Steen, overlevende van de Bende van Nijvel. Bij de laatste aanslag van de Bende van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985, ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert (Jan Decleir) en Metje (Viviane De Muynck) vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…