In de meeste gevallen past de energieleverancier het sociaal tarief voor gas en elektriciteit automatisch toe. Je kan dit zien op de factuur van je energieleverancier.

Wie krijgt automatisch recht ? Personen met een OCMW-uitkering, personen met een handicap, personen met een tegemoetkoming voor hulp bij derden en mensen met inkomensgarantie voor ouderen,…

Omwille van de hoge energieprijzen hebben momenteel ook mensen met verhoogde tegemoetkoming (‘1’ is het laatste nummer op de klever van de mutualiteit) recht op sociaal tarief tot maart 2023. Vanaf 1 april 2023 wordt het uitgebreid sociaal tarief voor personen met het recht op de verhoogde tegemoetkoming afgebouwd en uiteindelijk stopgezet. 

In bepaalde situaties heb je wel recht, maar wordt het sociaal tarief niet automatisch toegekend.

Meer info? Ontdek het meteen in de brochure ‘Wegwijs in energie’.

Enkel voor leden : Wil je persoonlijk info of denk je dat je recht hebt op sociaal tarief maar het nog niet krijgt? Bel of sms naar onze vrijwilliger Cecile op het nummer 0470/68.68.16 (dinsdag tot vrijdag tussen 9u en 17u) of mail naar hulpbijpapieren@gmail.com.