De bende van vlieg in de BIB

uitmetvliegbib

Ommekeer en de Bibliotheek van Erpe-Mere slaan de handen in elkaar!

Tijdens de Week van de amateurkunsten deden wij een begeleid bezoek en gingen we in dialoog met de BIB van Erpe-Mere aan de hand van onze Er Op UiT expo. Resultaat: We slaan nu samen de handen in elkaar!  Als de mensen niet tot in de BIB geraken, dan komt de BIB naar ons.  We zullen in ons lokaal een beperkt aanbod van de bibliotheek kunnen uitlenen. De bibliotheek is veel meer dan boeken alleen! Vanaf januari kan je bij ons terecht voor: dvd’s (tekenfilms en series), coole knutselboeken, informatieve kinderboeken voor een spreekbeurt op school, een leuk voorleesboek voor de kleuters, een thriller en nog zoveel meer.

Op deze manier willen we de bibliotheek meer bekend maken binnen onze groep. We zullen dit ook koppelen aan activiteiten gericht op gezinnen met kinderen. Bijvoorbeeld een voorleesmoment voor kleuters, knutselen uit boeken van de BIB in de paasperiode, extra aandacht voor eerste lezertjes, spreekbeurten maken.

We hopen dat dit kan uitgroeien tot een echte kinderclub waar we kinderen niet alleen kennis laten maken met de mogelijkheden van de BIB maar ook kunnen laten kennismaken met het rijke vrijetijdsaanbod in onze gemeente, en hen zo de kans te​ geven hun talenten te volle te ontdekken.

Daarom zal de BIB deel uit maken van  UiT met de bende van vlieg. Een knotgekke kinderclub waar je mee kan doen met wedstrijden en nieuwe kinderactiviteiten kan ontdekken.

De Bib zal open zijn tijdens de groenten en fruit en tijdens het Er op UiT soepcafé. Kom gerust eens kijken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.