samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Corona en armoede : Wat kan jij doen?

STEUN de gezinnen met sodexo waardenbonnen

We willen aan 120 gezinnen in armoede (327 personen) sodexo waardebonnen bezorgen.  Per gezinslid voorzien we 10 euro (alleenstaanden 20 euro). Met de waardebonnen kan het gezin basisproducten naar keuze in een supermarkt naar keuze aankopen. Indien de crisis aanhoudt, kunnen we dit herhalen.

STEUN gezinnen met kinderen in het secundair onderwijs zonder of slechts één laptop

Gezinnen met kinderen in het secundair onderwijs die geen laptop of slechts één laptop hebben, willen we gedurende de coronacrisis een laptop uitlenen. We gaan alvast een 10tal chromebooks aanschaffen. Heb je thuis een laptop in goede staat die je niet meer nodig hebt, of die je gedurende de corona crisis wil uitlenen?

Mail naar : info@welzijnsschakelommekeer.org. Daarnaast nemen we samen met het gezin contact op met de school om te bekijken in hoeverre de school een oplossing kan bieden.  

DOOR JOUW STEUN kunnen we de problemen aankaarten bij partners

Wat we doen zijn noodoplossingen. De signalen die we opvangen gaan we aankaarten bij onze partners (OCMW, Scholen,…) en samenwerken aan structurele oplossingen. Signalen van de gezinnen worden doorgegeven aan het Netwerk tegen Armoede en Welzijnsschakels. 

Naast de coronamaatregelen voor de bedrijven en mensen met technische werkloosheid vragen wij  vanuit de Federale en Vlaamse overheid ook concrete ondersteuning voor de mensen in armoede.

Maak andere mensen warm!

Deel deze link met familie en vrienden :

https://samenarmoedestoppen.org/2020/04/01/corona-en-armoede-steun-onze-actie/

VAN HARTE DANK VOOR JOUW SOLIDARITEIT!

TERUG

Met de steun van :