samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Basiswerking

Kans tot ontmoeting…  ‘Het Klokhuis’ gezamenlijke groenten -en fruitaankoop 

het klokhuisMaandelijks organiseren we een gezamenlijke groenten -en fruitaankoop (Het Klokhuis). Op dit ontmoetingsmoment is er tijd voor een babbel en krijgen de leden informatie over onze werking en activiteiten. 

Koffie & papieren

embleem-recht-op-2-1

Je moet papieren regelen voor bv. de mutualiteit, OCMW of aanvraag sociale woning, enz., maar je weet niet goed hoe daar aan te beginnen? Doe het samen met een vrijwilliger van Ommekeer. Samen doen we het nodige aanvragen op papier of via de computer. Ondertussen staat er koffie en koekjes klaar!

Interesse? Maak een afspraak! Dit aanbod is er enkel voor leden van Ommekeer.

Bel naar onze vrijwilliger Cecile op het nummer 0470/68.68.16 (dinsdag tot vrijdag tussen 9u en 17u) of mail naar hulpbijpapieren@gmail.com. Cecile zal je in contact brengen met een vrijwilliger die samen met jou afspreekt in het lokaal van Ommekeer. De ondersteuning is volledig gratis.

 

Huisbezoeken

aanbellen1We bezoeken regelmatig gezinnen in armoede die niet of weinig deelnemen aan onze werking. We trachten los van vooroordelen en begripvol te luisteren naar het verhaal van de gezinnen in armoede. Door dat regelmatig contact bouwen we een vertrouwensrelatie op en trachten we mensen naar onze werking toe te leiden.

Sociale en culturele groepsactiviteiten

We organiseren laagdrempelige groepsactiviteiten die bij mensen in armoede moeten zorgen voor een basisvetrouwen. Zo organiseren we jaarlijks een familie-uitstap, een Sint-Maartenfeest, een nieuwjaarsfeest, een familienamiddag met BBQ, … Deze laagdrempelige groepsbijeenkomsten zorgen voor ontspanning en cultuur, zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen en medestanders elkaar leren kennen.