korte voorstelling

INFOFOLDER (KORT)

De basis : Huisbezoeken….werken aan vertrouwen!

aanbellen1We bezoeken maandelijks gezinnen in armoede die niet of weinig deelnemen aan onze werking. We trachten los van vooroordelen en begripvol te luisteren naar het verhaal van de gezinnen in armoede. Door dat regelmatig contact bouwen we een vertrouwensrelatie op en trachten we mensen naar onze werking toe te leiden.

Kans tot ontmoeting…  “Het Klokhuis” gezamenlijke groenten -en fruitaankoop en “Er Op UiT soepcafé”

klokhuisMaandelijks organiseren we een gezamenlijke groenten -en fruitaankoop (Het Klokhuis). Op dit ontmoetingsmoment is er tijd voor een babbel en krijgen de leden informatie over onze werking en activiteiten. Er is steeds zitdag van het Sociaal Huis van Erpe-Mere. Twee maal per maand organiseren we een Er op UiT soepcafé met daaraan verbonden een infosessie rond cultuur en vrije tijd.

sociale en culturele groepsactiviteiten

We organiseren laagdrempelige groepsactiviteiten die bij mensen in armoede moeten zorgen voor een basisvetrouwen. Zo organiseren we jaarlijks een familie-uitstap, een Sint-Maartenfeest, een nieuwjaarsfeest, een familienamiddag met BBQ, … Deze laagdrempelige groepsbijeenkomsten zorgen voor ontspanning en cultuur, zorgen ervoor dat mensen met een laag inkomen en medestanders elkaar leren kennen.

Werken rond recht op onderwijs

Via de maandelijkse bijeenkomsen van onze oudergroep staan we stil rond onderwijs en opvoeding. We hebben twee maal per jaar overleg met de scholen van Erpe-Mere en Lede rond de uitwerking van een schoolcode die onderwijs moet toegankelijker maken voor gezinnen in armoede. We willen met de oudergroep er over waken dat de schoolcode wordt toegepast. In 2015 werken we rond het thema CLB in samenwerking met de vierdewereldgroep “Mensen voor Mensen” en Teledienst Ninove.

Werken rond recht op maatschappelijke dienstverlening

Mensen in armoede op het platteland hebben minder toegang tot de dienstverlening. In dialoog met het Sociaal Huis, CAW en mutualiteiten willen we de onderbescherming aanpakken en de dienstverlening toegankelijker maken in onze gemeente. Het Sociaal Huis organiseert twee maal per maand een zitdag in onze lokalen.

Werken rond het recht op vrije tijd en cultuur

Mensen met een laag inkomen komen niet vaak buiten. Naar het toneel gaan of naar de film kost geld. We zijn samen met de OCMW, gemeentebesturen en armoedeverenigingen van Erpe-Mere, Lede, Haaltert en Aalst trekkers van de UiTPAS. Via onze samenwerkingsovereenkomst willen we alle sociale, culturele en sportieve activiteiten toegankelijk maken voor mensen met een laag inkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.