samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Handen tegen Armoede – info voor de inwoners

Van Dinsdag 17 oktober, 10u tot vrijdag 29 oktober –  Steenberg, Oudenaardsesteenweg 458, Erpe-Mere               


 

Kom jij ook een hand planten?

Waarom? 17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede! Onderwijs is een basisrecht en zorgt er voor dat kinderen en jongeren maximale kansen krijgen voor de toekomst. De school blijft een belangrijkste springplank om uit armoede te ontsnappen. Een goede opleiding geeft meer zekerheid op werk en een waardig inkomen.  Kinderen uit gezinnen in armoede lopen echter vaak een achterstand op, sommigen stoppen vroegtijdig met school.  Spijtig genoeg is armoede nog steeds een dagelijkse realiteit voor 1 op de 10 kinderen in Vlaanderen.

Samen met alle scholen uit Erpe-Mere willen we armoede halt toeroepen met een symbolische actie. We maken een zee van handen tegen armoede! Kom jij ook een hand planten?


Een hand maken?

We vragen je een afdruk te maken van je hand en er je naam en er een positieve boodschap rond het recht op onderwijs op te schrijven. Laat je creativiteit werken!  Het enige wat we vragen, is dat het hand waterbestendig is en kan worden geplant in de grond.

17 oktober, vanaf 10u, organiseren op het grasplein voor het Sociaal Huis op Steenberg een actiemoment om armoede halt toe te roepen en mensen in armoede aan het woord te laten. Wil jij armoede ook halt toeroepen? Is onderwijs voor jou een basisrecht? Moeten kinderen alle kansen krijgen? Maak dan een afdruk van je hand en kom het planten in de week van 17 oktober tot 29 oktober op Steenberg.  BEKIJK HIER HOE JE EEN HAND KAN MAKEN

Ontsnappen uit de armoede is een zaak van iedereen! Laat ons samen een krachtig signaal geven!

Meer info nodig? info@welzijnsschakelommekeer.org   0479/944271 (Koen Sterck)