samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Koffie & papieren

Heb je graag een babbel bij een tas koffie?

Wil je werken op een computer of heb je vragen rond werken op het internet? We hebben enkele laptops waar je gratis kan op werken.

Je moet papieren regelen voor bv. de mutualiteit, OCMW of aanvraag sociale woning, enz., maar je weet niet goed hoe daar aan te beginnen? Doe het samen met een vrijwilliger van Ommekeer.  Samen doen we het nodige aanvragen op papier of via de computer. Ondertussen staat er koffie en koekjes klaar!

Interesse? Maak een afspraak! Dit aanbod is er enkel voor leden van Ommekeer.

Bel naar onze vrijwilliger Cecile op het nummer 0470/68.68.16 (dinsdag tot vrijdag tussen 9u en 17u) of mail naar hulpbijpapieren@gmail.com.  Cecile zal je in contact brengen met een vrijwilliger die samen met jou afspreekt in het lokaal van Ommekeer. We vragen je maximum met twee personen  te komen en steeds een mondmasker te dragen. De ondersteuning is volledig gratis.

Wat breng je mee?

De vrijwilliger bespreekt eerst samen met jou via de telefoon welke documenten je meebrengt op je afspraak. Breng alvast je identiteitskaart mee.  Indien nodig kan je samen met de vrijwilliger bellen of mailen naar diensten om documenten op te vragen.

Ik moet papieren regelen via internet? 

In ons lokaal is er een laptop, internet en printer aanwezig.  Je mag ook je eigen laptop meebrengen.

Is dit vertrouwelijk?

De vrijwilliger zal discreet omgaan me je vragen en met respect voor jouw privacy. Er wordt geen informatie doorgegeven zonder jouw toestemming.