samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Niet met grote woorden

Dinsdag 11 december 2018, Sint-Annazaal, Bambruggedorp 44, Bambrugge

Mensen van Welzijnsschakel Kras uit Gent maakten een schitterende voorstelling met zang, verhalen, dans en poëzie geïnspireerd door hun eigen  levensverhaal. Daarnaast willen we onderwijs en armoede in eigen streek onder de aandacht brengen met kleine gedichten. Maak kennis met de onderwijswerking van Ommekeer en Welzijnsschakel Lede. 

Dinsdagavond 11 december hebben meer dan 120 mensen deelgenomen aan de voorstelling ‘Niet met grote woorden’ in Bambrugge.  Onze oudergroep bracht zelfgemaakte gedichten rond onderwijs en armoede en stelde pistes voor om onderwijs toegankelijker te maken. Welzijnsschakel Kras stond in voor het mooie sociaal artistiek theater.  De acteurs stonden met hun eigen verhaal, heel naturel en met oprecht enthousiasme op de planken. Ze brachten hun eigen dagdagelijkse ervaringen met armoede en uitsluiting, maar er was ook plaats voor plezier, humor en kracht. Ze hielden ons een spiegel voor, hoe we naar    mensen in armoede kijken en hoe ze uitsluiting ervaren in hun omgeving. Ze deden een appel voor het recht op een menswaardig leven voor iedereen! Het was bovenal een groep mensen die sterk aan elkaar hangt en de zaal met hun warme menselijke boodschap hebben besmet in deze tijden van kilte!


Met dank aan onze partners  :

In teken van de campagne van Samen tegen Armoede ‘ 1 op 5 loopt school in de buitenbaan’. Parochie Erpe-Mere KWB Mere  Vzw Miejer en Miejer Gezinsbond Erpe Gezinsbond Aaigem Gezinsbond Mere Okra Mere Welzijnsschakel Haaltert Welzijnsschakel Lede