samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Handen tegen Armoede – info voor de scholen

Dinsdag 17 oktober, 10u, Steenberg, Oudenaardsesteenweg 458, Erpe-Mere               


Download actiemateriaal:        

Materiaal 5 & 6 leerjaar 

Materiaal secundair

Laat je inspireren door onze “wat is er aan de hand krant”

Hoe een hand maken? een idee…

Affiche handen tegen armoede

Overzicht deelnemende scholen


Info voor de scholen :

Waarom deze actie?

17 oktober is de werelddag van verzet tegen armoede.  Onderwijs is een basisrecht en zorgt er voor dat kinderen en jongeren maximale kansen krijgen voor de toekomst. De school blijft een belangrijkste springplank om uit armoede te ontsnappen.  Spijtig genoeg is armoede nog steeds een dagelijkse realiteit voor 1 op de 10 kinderen in Vlaanderen.  Samen met alle scholen uit Erpe-Mere willen we armoede halt toeroepen met een symbolische actie. We maken een zee van handen tegen armoede!

Maak een afdruk van je hand!

We vragen aan de leerlingen van het 6de en 5de leerjaar, secundair onderwijs en leerkrachten een afdruk te maken van hun hand en er een positieve boodschap rond het recht op onderwijs en hun naam op te schrijven. Hoe en uit welk materiaal de handen worden gemaakt, laten we over aan de creativiteit van de school.  We vragen wel dat de handen waterbestendig zijn.

Kom naar ons actiemoment op 17 oktober, 10 tot 12u, Steenberg 

17 oktober, 10u organiseren we een actiemoment om armoede in de kijker te zetten en mensen in armoede aan het woord te laten. We vragen aan alle deelnemende scholen met een delegatie van leerlingen van het 6de leerjaar en leerkrachten aanwezig te zijn.

Vanaf 10u kunnen de leerlingen de handjes planten op het grasperk voor het Sociaal Huis. Rond 11u voorzien we een inhoudelijk programma in de raadszaal. In het programma voorzien we ruimte voor iedere school om iets creatief te  brengen rond het recht op onderwijs (gedicht, lied,…). Tegen ten laatste 12u eindigt de actie.  De handen kunnen, indien jullie dit wensen, vanaf eind oktober nog opgesteld worden op school of in jullie dorpskern.

Meer info nodig? info@welzijnsschakelommekeer.org   0479/944271 (Koen Sterck)