samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Gelijke dromen, gelijke onderwijskansen!

Menu Onderwijs
Tools school en armoede
Schoolcode Erpe-Mere / Schoolcode Lede
De Katrol : studie -en opvoedingsondersteuning aan huis
CLB: info van ouders voor ouders
Vormingspakket voor leerlingen
Handen tegen armoede
Gelijke dromen, gelijke onderwijskansen
Wat is er aan de hand krant?
Werken met de krachten van mensen in armoede

Op 17 oktober, de werelddag van verzet tegen armoede, hebben we samen met alle scholen actie gevoerd rond gelijke onderwijskansen. De leerlingen en de kinderen van ouders van Ommekeer hebben samen meer dan 70 meter schoolbord gekrijt met hun droomjobs. Alle kinderen hebben dezelfde dromen, maar hebben ze ook dezelfde onderwijskansen?

Meer foto’s? KLIK HIER

Indra en Jean -Paul, twee ouders met armoede-ervaring, hebben gepraat over de hoge kosten en onbetaalde facturen in het secundair onderwijs. Samen met de andere armoede organisaties van het Netwerk Tegen Armoede ijveren we de invoer van een maximumfactuur in het secundair. De uiteenzetting van Johan Van Vaerenbergh, schepen van armoedebestrijding, en onze boeiende spreker Albert Janssens hebben meer dan 100 mensen geïnspireerd om in onze omgeving werk te maken van gelijke onderwijskansen en en samen te ijveren voor structurele maatregelen die kinderen in armoede meer kansen geven voor de toekomst!

Een dikke merci aan de scholen, leerlingen, ouders en leden van Ommekeer.

Wil jij ook een maximumfactuur in het secundair? Teken dan hier onze petitie : http://www.netwerktegenarmoede.be/petitie