UiT-pas

De UiT-pas is een vrijetijdspas die kan aangekocht worden door alle inwoners van Erpe-Mere, Lede, Haaltert en Aalst.  Met de pas kan je punten sparen telkens je deelneemt aan activiteiten georganiseerd door het verenigingsleven. De gespaarde punten kan je omzetten naar bepaalde voordelen (korting, geschenk,…).

Mensen in armoede kunnen gebruik maken van een sociaal tarief (kansentarief).De UiT-pas aan kansentarief is een pas waarmee gezinnen met een laag inkomen aan verlaagde prijs kunnen deelnemen aan culturele, sociale of sportactiviteiten in onze gemeente. Deze pas is een initiatief van de gemeentebesturen, OCMW’s en vierdewereldgroepen uit de regio Aalst, Erpe-Mere, Lede en Haaltert in samenwerking met CultuurNet-Vlaanderen.

Mensen met een laag inkomen leven vaak geïsoleerd. Om allerlei redenen nemen ze minder deel aan het verenigingsleven in onze gemeente. De UiT-pas kan er voor zorgen dat gezinnen in armoede ook kunnen deelnemen, cultuur opsteken, een sociaal netwerk kunnen uitbouwen, kunnen genieten,… Cultuur en sport zijn geen luxe! Ze zijn een recht voor iedereen!

De UiT-pas aan kansentarief kan gratis aangevraagd worden in het Sociaal Huis Erpe-Mere (vroegere OCMW) of de gemeentelijke cultuurdienst. Het Sociaal Huis zal aan de hand van vaste criteria bepalen of iemand wel of niet recht heeft op het kansentarief. De aanvrager hoeft geen cliënt te zijn van het Sociaal Huis. Voor de aanvraag heeft men de volgende documenten nodig : belastingsbrief, huurcontract, bewijzen van medische kosten,…

Ieder lid van de familie krijgt een individuele UiT-pas. De pas is voor strikt persoonlijk gebruik. De pas is een gans jaar geldig en kan jaarlijks hernieuwd worden.

Meer info :

www.uitpas.be

informatiebundel UiTpas voor verenigingen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.