samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

UiT-pas

Menu Cultuur en vrije tijd
UiTPAS
Er op uit?
Foto expo : Er op UiT

De UiTpas is een vrijetijdspas die kan aangekocht worden door alle inwoners.  Met de pas kan je punten sparen telkens je deelneemt aan activiteiten georganiseerd door het verenigingsleven. De gespaarde punten kan je omzetten naar bepaalde voordelen (korting, geschenk,…).

Mensen in armoede kunnen gebruik maken van een sociaal tarief (kansentarief). De UiTpas aan kansentarief is een pas waarmee gezinnen met een laag inkomen aan verlaagde prijs kunnen deelnemen aan culturele, sociale of sportactiviteiten in onze gemeente.

Mensen met een laag inkomen leven vaak geïsoleerd. Om allerlei redenen nemen ze minder deel aan het verenigingsleven in onze gemeente. De UiTpas kan er voor zorgen dat gezinnen in armoede ook kunnen deelnemen, cultuur opsteken, een sociaal netwerk kunnen uitbouwen, kunnen genieten,… Cultuur en sport zijn geen luxe! Ze zijn een recht voor iedereen!

De UiTpas aan kansentarief kan gratis aangevraagd worden in het Sociaal Huis Erpe-Mere. Het Sociaal Huis zal aan de hand van vaste criteria bepalen of iemand wel of niet recht heeft op het kansentarief. De aanvrager hoeft geen cliënt te zijn van het Sociaal Huis. Voor de aanvraag heeft men de volgende documenten nodig : Attest verhoogde tegemoetkoming, belastingsbrief, huurcontract, bewijzen van medische kosten,…

Ieder lid van de familie krijgt een individuele UiTpas. De pas is voor strikt persoonlijk gebruik. De pas is een gans jaar geldig en kan jaarlijks hernieuwd worden.

Meer info :

www.uitpasdender.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.