samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Het CLB : info van ouders voor ouders

Menu Onderwijs
Tools school en armoede
Schoolcode Erpe-Mere / Schoolcode Lede
Katrolwerking : studie -en opvoedingsondersteuning aan huis
CLB: info van ouders voor ouders
Vormingspakket voor leerlingen
Handen tegen armoede
Gelijke dromen, gelijke onderwijskansen
Wat is er aan de hand krant?
Werken met de krachten van mensen in armoede

Beste school,

We stellen jullie graag een handig instrument voor dat u komend schooljaar kan gebruiken.

Gezinnen in armoede en het CLB, het is niet altijd een goede ‘match’. De voorbije jaren werkten we samen met de CLB’s en de ouders in armoede van verschillende verenigingen (Welzijnsschakel Ommekeer in Erpe-Mere, Welzijnsschakel Lede, Teledienst Ninove en Vierdewereldgroep in Aalst) rond de drempels die mensen in armoede ervaren. Samen gingen we op zoek naar hoe we die drempels kunnen verlagen, het resultaat werd een powerpoint die jullie hieronder terugvinden.

Een powerpoint met daarin info van ouders in armoede voor ALLE ouders. Je zal merken dat sommige info zeer vanzelfsprekend is, andere info vind je in ‘gewone infobrochures’ niet terug. Deze powerpoint heeft als doel om ALLE ouders te informeren over de werking van het CLB, om op die manier de drempel te verlagen voor ouders om zelf de stap naar het CLB te zetten.

Enkele ideeën wanneer uw school de powerpoint kan gebruiken: De info-avond bij de start van het schooljaar, een TV in de gang/aan het onthaal van de school, tijdens het oudercontact, …

We maakten dit zo gebruiksvriendelijk mogelijk waardoor er nog enkele opties zijn in gebruik:

  •    1 die volledig automatisch afspeelt  KLIK HIER
  •    1 die je als powerpoint kan gebruiken om tussendoor nog bijkomende mondelinge  info te geven (bv. bij een info-avond op school) KLIK HIER

Je kan de powerpoint ook helemaal ‘op maat’ van je eigen school maken:

  •        Op dia 48 – 49 kan je de schoolmedewerkers waar ouders terecht kunnen rond zorgvragen visueel voorstellen met een foto, de naam,… Ouders geven aan dat het echt helpt als je een ‘gezicht’ kan plakken op wie je kan aanspreken op school.
  •        Op dia 50 – 51 kan je de CLB-medewerkers die op jouw school actief zijn, visueel voorstellen met een foto, de naam,… Op die manier kunnen ouders ook een ‘gezicht’ plakken op de CLB-medewerker van hun school.
  •        Van dia 52 – 56 vind je de voorstelling van de verschillende CLB’s van onze regio. Je kan enkel het eigen CLB selecteren, zo is het voor ouders ook meteen duidelijk met welk CLB de school samenwerkt.

Belangrijk bij de voorstelling: geluid voorzien – de tips van onze ouders zijn ingesproken. We hopen dat deze powerpoint mee bruggen kan slaan tussen ouder – school – CLB! We horen graag hoe jullie het werken met deze powerpoint ervaren hebben.