samen armoede stoppen

Welzijnsschakel Ommekeer

Puzzelstukken voor een Ommmekeer

Menu Hulpverlening
Aanbevelingen voor het OCMW
Kunstwerk Sociaal Huis : puzzelstukken voor een ommekeer
De Scharnier : Ruilwinkel en Sociale Kruidenier
Gezondheidszorg

Meer info over de verschillende puzzelstukken

kunstwerk

‘Het sociaal huis is de enige plek in onze gemeente waar mensen in armoede terecht kunnen voor hulpverlening en we hopen dan ook dat dit kunstwerk elk personeelslid, beleidsverantwoordelijke of bezoeker zal inspireren om stil te staan bij het feit dat armoede een onrecht is’, zegt Koen Sterck van Welzijnsschakel.

Het kunstwerk kwam tot stand dankzij Luc Rumbaut, vrijwilliger bij Ommekeer. ‘Onze ideeën omzetten in een beeld was geen sinecure’, vertelt hij. ‘Want hoe beeld je uit dat de eerste stap naar hulpverlening niet makkelijk is? Hiervoor gebruikten we het beeld van een open deur. De derde dag werden de puzzelstukjes afgewerkt en kwam het beeld tot stand.’

Het resultaat mag er alvast zijn en dat vonden ook OCMW-voorzitter Dirk De Rouck en schepen Johan Van Vaerenbergh (CD&V) die best ontroerd was door de getuigenissen die werden gebracht tijdens de onthulling van het kunstwerk. Voor het OCMW is de verdere samenwerking met Welzijnsschakel alvast een prioriteit.‘Armoede opsporen is niet altijd evident en Welzijnsschakel kan ons hierbij ongetwijfeld helpen door hun laagdrempelige werking’ , besluit OCMW-secretaris Bruno Van Maldegem.